De ambachtelijke slager met kwaliteit van eigen bodem

Harrie is een ambachtelijke slager, slachter en vleesspecialist uit Drenthe. Zijn vlees is te koop, op locatie in Hoogeveen en Groningen, maar ook online te bestellen  voor bezorging. Het kalfsvlees en varkensvlees komt uit Nederland.

Vlees waar iedereen van moet kunnen genieten vinden we bij Harries! Daarom bieden we hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Meer over de Vleesmeester

Wie is Harrie?

Harrie is een vleeskenner in hart en nieren. Het slagersambacht is hem met de paplepel ingegoten. Als 4e generatie slager, met ruim twintig jaar ervaring heeft Harrie inmiddels een neus voor kwaliteit. Die kennis wil hij graag met je delen.

 

Harries vlees

Weten waar je vlees vandaan komt is belangrijk. Dat begrijpen we bij Harries maar al te goed. Daarom hebben we direct contact met de boeren. Harrie houdt zelf het gehele proces nauwlettend in de gaten. Zo zorgt hij dat jij kwaliteitsvlees direct  op je bord krijgt. Bij Harries weet je precies wat voor vlees je in de kuip hebt: Top kwaliteit. Kom langs in onze winkel, dan vertellen we je er alles over.

Harries Stoof!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 2 prei
  • 1 courgette
  • Total   (ca. 800 gram)
  • 600 tot 700 g harries rib- of sukadelappen (Kalfvlees), op kamertemperatuur
  • 5 el olijfolie
  • 2 grote uien, in parten
  • 1 el gedroogde  kruiden
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 potje kappertjes, uitgelekt
  • 1 blikje ansjovis, uitgelekt
  • 10 g peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 4 (broodkruim)

Harries Recepten.

Bereidingswijze

  1. Snij de groente in parten.
  2. Snijd het vlees in stukjes van circa 1½ cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  3. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de groente en de  kruiden toe en roerbak 5 minuten. Doe het vlees terug in de pan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd maar ons vlees is al erg mals). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en leg er eventueel een vlamverdeler tussen. Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra hete bouillon toe.
  4. Snijd voor de gremolata de blaadjes van de peterselie fijn. Snij de teen knoflook zo fijn mogelijk. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de panko met de knoflook goudbruin. Voeg de peterselie toe en bak 1 minuut mee. Laat afkoelen op een bord.
  5. Voor de liefhebber: Snijd de ansjovis fijn. Voeg de laatste 10 minuten de ansjovis, olijven en kappertjes toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrooi vlak voor serveren met de gremolata.

Serveren met handgemaakte friet!

De kracht van vlees

Vlees is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding. Het zit boordevol eiwitten, essentiële aminozuren, vitamines en mineralen. Je krijgt niet alleen kracht van vlees, het is ook nog eens heel lekker!

Harries Vlees voor iedereen

Harrie’s Vlees is er voor de bewuste liefhebber. Kies je voor ons vlees dan kies je voor ambacht en kwaliteit. Niet alleen voor jezelf, ook voor je gezin of je zaak. Daar houden we ook rekening mee in onze proporties, wel zo handig.

Van heerlijk stoofvlees tot perfect barbecuevlees. Ontdek wat ons assortiment voor jou kan betekenen. Door het malsheid is het geschikt voor de master chef, maar ook de beginnende BBQ’r.

Harrie’s rosé vlees

Harries jong rundvlees staat, dankzij de kleur, ook wel bekend als rosé vlees. Je herkent het aan de zachte smaak en malse structuur. Dankzij het lage vetgehalte is rosé vlees geschikt is voor iedere liefhebber: jong en oud.