6
6

Winkelmand

ambachtelijk vlees Ambachtelijk vlees thuisbezorgd
tijd Voor 23:59 besteld & betaald, volgende dag in huis
kalender Kies zelf uw leverdag
kalender Vanaf €100 gratis bezorging
“gratis Gratis afhalen

LEVER! Misschien niet elke dag, maar lever zit borden vol met essentiële mineralen en vitamines. Bekijk hieronder ons recept.

Ingrediënten

6-8 stuks kleine aardappelen
40 g boter
4 stuks lente-uitjes
wat peterselie
1 el bloem
300 g kalfslever (kalfslever)
2 el zonnebloemolie
60 ml balsamico
100 ml paprika rood (optioneel)
1/2 stuk kip- of groentebouillonblokje (optioneel)
wat tijm
snufje zout
snufje peper
snufje nootmuskaat

Bereiding. 

Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn. Bak de aardappelen in boter in een pan, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en kook op matig vuur.

Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in diamanten. Hak de peterselie voor de aardappelen fijn en voeg toe aan de pan – schep de aardappelen om. Doe de bloem in een kom.

Snijd de lever in reepjes en rol ze door de bloem.

Verhit een grote pan en bak de lever in olie. Voeg na het keren wat boter en de lente-uitjes toe.

Kalfslever en uien kort met deksel koken, daarna afblussen met balsamicoazijn en rode wijn, bouillonblokjes toevoegen en afmaken met boter.

Kruid de lever voor het serveren met peper en zout.

Kruid en schik de aardappelen opnieuw, voeg lever toe – garneer eventueel met tijm en serveer snel.

Makkelijk en super gezond!