0

Winkelmand

tijd Voor 23:59 besteld & betaald, de volgende dag in huis
kalender Kies zelf uw leverdag
kalender Vanaf €100 gratis bezorging

1
Verwarm de oven voor op 120°C/gasstand ½
2
Snij het vet van de romp in een diagonaal patroon. Dek af en laat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
3
Voeg 2 eetlepels druipend rundvlees (of olie) toe aan een grote koekenpan op hoog vuur
4
Kruid het vet van de romp met veel zout en leg het met de vetkant naar beneden in de hete pan. Draai het vuur iets lager en laat het vet langzaam zakken. Kruid de bovenkant royaal. Voor wat extra pit. Vervang zout met de steakkruiden van Harries Vlees.

Smaak! 

Gebruik u favoriete rub, of specerijen om smaak toe te voegen. Denk aan citroensap. Knoflook & uit. Chimichurri.

5
Tijdens het koken komt er een grote hoeveelheid vet vrij in de pan. Giet het grootste deel van het vet uit de pan, bewaar tot later, en blijf het vet ongeveer 8 minuten na het uitlekken van de pan tot het mooi goudkrokant is.
6
Draai het vlees om, voeg wat van het achtergehouden vet toe en bedruip, als het eenmaal heet is, de bovenkant van het vlees met het vet. Bak tot de onderkant mooi gekleurd is
7
Leg op een ovenvaste schaal en giet het kookvocht uit de pan over het vlees. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven
8
Haal het vlees uit de oven en laat het 10–15 minuten rusten op een warme plaats
9
Zorg ervoor dat je tegen de stroom in snijdt; een plakje in dwarsdoorsnede moet korte vezels vertonen, wat ervoor zorgt dat het vlees niet vezelig en taai wordt. Serveer voor het beste resultaat medium-rare