0

Winkelmand

tijd Voor 23:59 besteld & betaald, de volgende dag in huis
kalender Kies zelf uw leverdag
kalender Vanaf €100 gratis bezorging

Dit recept voor in de oven gebakken kippendijen is een kracht om rekening mee te houden! Eenvoudige en heerlijk gebakken kip met een mosterd-honingglazuur – dit gerecht wordt zeker een topkandidaat in u wekelijkse receptenplanning!

Recept voor in de oven gebakken kippendijen

Nog een perfect bereid en eenvoudig kiprecept voor je wekelijkse rotatie! Kip is zo gemakkelijk om creatief mee om te gaan en is een van de meest veelzijdige vleessoorten die er zijn! Ik durf te wedden dat de meesten van jullie niet eens naar de supermarkt hoeven te gaan, dus dat is al een win win!

Dit kipgerecht combineert eenvoud en gedurfde smaken, waardoor het een goed idee is voor die midweekse maaltijden! Het zoete element van honing gecombineerd met het pittige en hartige van mosterd en honingglazuur – ik zeg het u, deze saus is top!

  • Kippen dij met been van Harries Vlees – Ik gebruik vandaag 2 pond kippendijen – botten erin, huid erop.
  • Zout en peper – Voor kruiden en naar smaak.
  • Olijfolie – Ik gebruik graag een lekker neutraal smakende olie bij het koken met kip.
  • Mosterd – Vandaag gebruik ik zowel een gewone mosterd als een korrelige mosterd uit Dijon. U kunt elk merk gebruiken dat u wilt!
  • Honing – Het zoete element.
  • Knoflook – 6 verse teentjes, fijngehakt. Onthoud altijd de gouden regel; 1 1/2 theelepels is gelijk aan 1 vers kruidnagel.
  • Rode pepervlokken – Voor wat extra warmte.

Hoe maak je in de oven gebakken kippendijen

Verwarm de oven voor: tot 185 graden.

Bereid kip: Kruid in een kom of op een snijplank beide kanten van de kippendijen royaal met zout en peper; plaats in een 25×30 ovenschaal.

Bereid saus voor: Klop in een andere kom de olijfolie, beide mosterd, honing, knoflook en rode pepervlokken tot ze goed zijn opgenomen. Borstel saus (wees royaal!) over beide kanten van de kippendijen.

Bak: Bak gedurende 35 minuten of tot de kip highs een interne temperatuur van 74 graden hebben en de huid krokant is.

Serveer: Haal uit de oven en serveer warm!

Airfryer Kippendijen

Deze kippendijen kunnen ook in de airfryer gemaakt worden, voor het beste resultaat raadpleeg je handleiding aangezien elke friteuse anders kan zijn. Hier zijn basisinstructies voor het maken van deze kippendijen in de airfryer.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Volg de instructies om de kip en saus te bereiden volgens de instructies in het recept, inclusief het bestrijken met de saus.

Leg de kippendijen in het mandje van de airfryer, in een enkele laag, met het vel naar boven.

Bak in de voorverwarmde airfryer tot de kip bruin en krokant is, ongeveer 18 tot 20 minuten. De kippendijen moeten een interne temperatuur van 165 F graden hebben als ze klaar zijn.

Hoe weet ik wanneer de kip gaar is?

De meest onfeilbare manier om ervoor te zorgen dat kip gaar is, is door een vleesthermometer te gebruiken. Steek de thermometer in het dikste of meest vlezige deel van de kip en het zou tussen de 72 – 75 graden moeten lezen, als je klaar bent. Ik raad aan om een ​​vleesthermometer te gebruiken voor kip die aan het bot is bevestigd, omdat het soms wat rozer kan blijven dan een kipfilet, vanwege de mineralen in de botten.

Hoe lang kippendijen bakken

Houd er rekening mee dat bij het bakken van kippendijen met bot en vel-op de benodigde baktijd langer is dan bij de soort zonder vel. Ook de oventemperatuur is van invloed op hoe lang je je kippendijen bakt.

Wat te serveren met in de oven gebakken kippendijen

Kip, hoe je het ook kookt, is super veelzijdig! Je kunt het op zoveel manieren serveren; met wat luchtige koolhydraten en wat groenten, op een salade, over wat rijst of noedels – de opties zijn echt eindeloos! Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen:

Hoe kip opwarmen zonder hem uit te drogen?

Er zijn een aantal verschillende opties als het gaat om het opwarmen van kip, de meest gebruikelijke manieren zijn in de oven of in de magnetron.

In de oven: Verwarm je oven voor op 180 F graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Plaats de kip in het midden van de aluminiumfolie en trek de zijkanten omhoog om de kip volledig in de folie te wikkelen (bestrijken met een beetje olijfolie voordat je het in folie wikkelt, helpt ook om de kip aan de buitenkant knapperig te houden). Kook tot de interne temperatuur 73 g graden bereikt.