0
0
ambachtelijk vlees Ambachtelijk vlees thuisbezorgd
tijd Voor 23:59 besteld & betaald, volgende dag in huis
kalender Kies zelf uw leverdag
kalender Vanaf €100 gratis bezorging
“gratis Gratis afhalen

Beenmerg bereiden en serveren?

U heeft de zondig rijke, boterachtige, vette beenmerggerechten in restaurants gehad en u heeft geen tijd om ze thuis zelf te maken. Hier leest u hoe u beenmerg kunt bereiden en serveren. We kunnen het alvast verklappen, het is simpel snel en bijzonder lekker.

TIJDEN. 

VOORBEREIDINGSTIJD 10 minuten
KOOKTIJD 20 minuten
TOTALE TIJD 30 minuten

4 porties voor 4 personen.

INGREDIENTEN

8 zakjes been merg van Harries Vlees.  merg beenderen verticaal gesneden.
1/4-1/2 theelepel koosjer zout
4-5 sneetjes ambachtelijk brood van een boule of boerenbrood met stevige korst
1 teen knoflook gepeld
peterselie gehakt
citroenschil

BEREIDING.

Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met folie en leg de mergbotten met de snijkant naar boven op de folie. Bestrooi met zout en rooster 20 minuten in de hete oven.

Verwarm intussen de grill op middelhoog vuur – ongeveer 200°C en grill het brood aan beide kanten tot het bruin en knapperig is met veelbetekenende stukjes verkoold vlees. Breng het brood over in een bakvorm en wrijf een kant van het brood licht in met rauwe knoflook. Het knapperige brood fungeert als een rasp en doordrenkt het brood met het knoflookaroma en de smaken – dus wees niet te hardhandig – je zult niet het hele kruidnagel gebruiken. Snijd het brood in tweeën of in drieën (afhankelijk van hoe groot de sneetjes zijn) en serveer in een broodmandje of naast de mergpijpjes.
Als het merg klaar is met braden, leg je het op een serveerschaal en bestrooi je het met gehakte peterselie en citroenschil.
Gebruik voor het serveren een klein spreidmes om het merg eruit te scheppen – smeer het als boter op de gegrilde knoflooktoast en geniet ervan!