0

Winkelmand

tijd Voor 23:59 besteld & betaald, de volgende dag in huis
kalender Kies zelf uw leverdag
kalender Vanaf €100 gratis bezorging
Nieuws AktueelReceptRund

De lekkerste pulled beef!

By 11 juni 2021juni 17th, 2021No Comments

Pulled Beef

Ingrediënten:

rundernek (chuck) & barbecuesaus.

Pulled Beef Rub (1 kilo):
2 eetlepels peper, vers gemalen

1 eetlepel uienpoeder

2 theelepels cayennepeper
2 theelepels komijnpoeder
2 eetlepels zeezout
1½ eetlepel rietsuiker

2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel oregano
½ theelepel kaneel

 

Bereiding:
Meng circa twaalf uur voordat u het vlees in de barbecue gaat leggen de ingrediënten van de rub.
Snij eventuele harde stukken vet en loszittende deeltje vlees van de chuck af.

Wrijf in met ongeveer de helft van de rub . Pak het vlees in in plasticfolie en leg in de koelkast. Maak u barbecue klaar voor indirect gebruik op 107°C / 225°F, deze temperatuur gaat het makkelijkst met een smoker of een keramische barbecue. Haal, tijdens het opwarmen van de barbecue, het vlees uit de folie en wrijf het  in met de overgebleven rub. Braad de buitenkanten aan.

Plaats het vlees in almuniumfolie en in de barbecue op indirect vuur en doe de deksel dicht.

Kijk na een uur of 8 a 10 of de bark, zo wordt de kruidige buitenkant van dit soort gerechten genoemd, mooi van kleur is.

Wanneer de kerntemperatuur 93°C / 200°F is is het vlees klaar. Haal het van de barbecue en maak voorzichtig de folie open. Laat het vlees 10 minuten uitdampen. Dit voorkomt dat het straks te ver door gaart.

Pak het in in nieuwe folie en laat dit minimaal een uur rusten.
Doe het vocht dat in de oude folie is achtergebleven in een bakje en plaatst dit in de koelkast.

Schep na zo’n 3 kwartier het vet dat aan de bovenkant gestold is van het vocht. Trek, na de rustperiode, het vlees uit elkaar met twee vorken of met een paar warmtebestendige handschoenen. Warm het vocht op, in een pannetje of de magnetron, en vermeng een deel ervan met de pulled beef, u wilt een lekker smeuïg geheel krijgen, waarschijnlijk heb u niet alles nodig. Voeg ook naar smaak barbecue saus toe.

Serveer u pulled beef op een wit bolletje, lekker met een frisse coleslaw of andere salade.