0

Winkelmand

tijd Voor 23:59 besteld & betaald, de volgende dag in huis
kalender Kies zelf uw leverdag
kalender Vanaf €100 gratis bezorging
Kalf / RoséReceptRund

De lekkerste beefribs maakt u zo.

By 5 juli 2021juli 16th, 2021No Comments

RUNDVLEES RIBS

Rundvlees Ribben (Beefribs) zijn er in verschillende snitten, maar ik gebruik de meest voorkomende snit (hier in Nederland), die ook runderribben wordt genoemd. Het is te vergelijken met de spareribs die u al goed kent, ook wel een rack genoemd gesneden met individuele botten en erg vlezig.

RUB-VERVANGING:

Bruine suiker – ipv wit maar wit kan ook.

Knoflookpoeder – 1 tl gehakte knoflook (met pers) per 1 tl poeder

Uienpoeder – knoflookpoeder

Mosterdpoeder – dijon of standaard mosterd

Als je verse knoflook of mosterd smeert, wrijf dan eerst die natte ingrediënten in voordat je ze droog wrijft.

Ketchup is de primaire smaakbasis voor zelfgemaakte barbecuesaus.

Ciderazijn – de smaak in zelfgemaakte barbecuesaus. Sub met witte wijnazijn, sherry of champagneazijn OF 1/3 kopje normale witte azijn;

Bruine suiker – barbecuesaus is zoet. Als u niet van zoet houdt, kunt u het inkorten.

Knoflook – Wij gebruiken graag vers, maar poeder is ook prima;

Uienpoeder – subknoflookpoeder;

Mosterdpoeder – sub met dijon of normale gele mosterd (geen hete Engelse mosterd! Tenzij u de hitte WILT!)

Worcestershire Sauce – hartig element. Sojasaus (voor alle doeleinden of licht) is een acceptable sub (het zal het niet Aziatisch maken);

Cayenne – voor een warme brom. Dit is niet overdreven pikant. Als je je zorgen maakt, begin dan met minder en je kunt aan het einde aanpassen. Als je van heet houdt, begin dan met de recept hoeveelheid en voeg aan het einde de hete saus toe.

Hoe maak je BBQ Beef Ribs

Instructies

 • Maak u barbecue gereed voor indirect gebruik op 110-120°C.
 • Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben. U kunt dat doen door het tussen twee ribben met een stukje keukenpapier los te trekken. Anderen steken een botermes of kruiskopschroevendraaier tussen het vlees en het vlies. U kunt het ook kruislings insnijden met een scherp mes.
 • Snij aan de bovenkant vliezen en het teveel aan vet weg. Iets vet is niet zo erg maar grote harde stukken smelten niet weg.
 • Smeer de beef ribs in met olie en bestrooi rijkelijk met de rub.
 • Leg de Ribs op de BBQ
 • Kijk na 3 tot 4 uur of de kleur van de ribs mooi bruin van kleur is is en controleer of de kruiden vast zitten door er even tegen te duwen met je vinger. Is dit het geval pak dan je ribs in folie of butcher paper in.

  Is de kleur nog niet goed of zitten de kruiden nog niet vast kijk dan na een half uur nog eens.

 • Plaats de kernthermometer in het midden van het vlees.
 • Als de kernthermometer 80°C aangeeft prik je met een thermometer voeler of satéprikker in het vlees om te voelen of het gaar is. De prikker moet er in gaan als in boter.  Is dat niet het geval dan wacht je een paar garden en probeer je het opnieuw.
 • Als de ribs gaar zijn laat je ze even uitdampen met de folie of het slagers papier open. Daarna pak je ze weer in en laat je ze 45 minuten tot een uur rusten onder een folie.
 • Nu zijn ze klaar om aan te snijden. Het beste snij je ze tussen de ribben door. Dan het vlees van de botten en dat weer in plakjes.